Stekgoed

Bij de vermeerdering van bloemisterij- en boomkwekerijgewassen via stekgoed, houdt u rekening met uniformiteit in beworteling, groeisnelheid en plantkwaliteit. Naast de genetische eigenschappen bepalen diverse factoren de beworteling en groei van het stekgoed, zoals omgevingscondities, moederplant, uitwendige kenmerken (bladoppervlak en gewicht), inwendige kenmerken (opname nutriënten) en auxinebehandelingen.

Er bestaat een verband tussen het bewortelen en het uitlopen van stekgoed

U behoort een stevige basis te realiseren voor een optimale ontwikkeling  van het stekgoed. Hier zijn van belang:
1. fotosynthese en de rol van het stekblad;
2. de aanwezigheid van organische materialen.

Hoe dien ik het fytopro-systeem toe?
De multispecies-producten Hansebac en Hansespor dient u toe in het groeimedium voordat het stekken plaatsvindt. Na de toediening kiemen de sporen en gaan de kolonievormende eenheden (KVE) direct aan de slag. Door zich snel te ontwikkelen kunnen zij direct de concurrentie aangaan om ruimte in het groeimedium. Het fytopro-systeem heeft een preventieve werking.

1. goed mengen met water;
2. houd de oplossing in beweging zodat uitzakken wordt voorkomen;
3. voeg de waterige oplossing toe aan het mengvat (A-/B-bak, tankmix) en pas het dezelfde dag nog toe; verwijder het zandfilter!
4. bij toepassing met een Dosatron de juiste dosering aanhouden; houd rekening met de EC-waarde van de kunstmest (maximaal 6 EC).

Trichoderma-soorten en mycorrhizaschimmels gaan samen met auxine.

De optimale bewaartemperatuur is tussen 5 ºC en 10 ºC. Om verstopping van de apparatuur te voorkomen dient u de filters (zandfilters e.d.) te verwijderen.

Toediening op basis van:
1. aangieten;
2. druppelbevloeiing;
3. regenleiding.

Voor vragen over de juiste toepassing neemt u contact op met Biopol Natural. Gebruik uitsluitend producten waarvan het gebruik in het land en op het gewas is toegestaan. U kunt hiervoor de lokale registratie-eisen raadplegen.

Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook